15 начина да получите обратни връзки, които ще се харесват на Google

15 начина да получите обратни връзки
Съдържание:

Обратните връзки са във фокуса на SEO общността и има основателни причини: профилите за обратна връзка са един от ключовите фактори в SEO за уебсайтове. В същото време разходите за изграждане на връзки са важна част от бюджета за SEO.

В тази статия ще обясним как да спестите пари и да получите безплатни (или почти безплатни) препратки по 15 различни начина.

Отнема време и усилия, за да установите препратки към вашия уебсайт. Можете да започнете да изграждате висококачествени препратки към вашия уебсайт, като следвате 7 прости метода.

 • Добавете връзка към вашия уебсайт в профили в социалните медии.
 • Потърсете публикации, които са се класирали добре в Google, след което ги подобрете и разширете.
 • Създайте публикации в списъка, „как да“ публикации, „защо“ публикации, инфографика или публикации с вградени видеоклипове. Тези формати обикновено получават повече обратни връзки от стандартните публикации.
 • Напишете последното ръководство. Тези публикации са дълги, съдържат хиляди думи и обхващат всеки ъгъл на темата.
 • Пишете статии за гости в други блогове и уебсайтове
 • Свържете се с влиятелни лица във вашата ниша или индустрия и ги запознайте със статии, към които може да искате да направите връзка на вашия уебсайт.
 • Интервюирайте влиятелните лица във вашия бранш и им изпращайте връзки, без съмнение те ще се връщат обратно към вашия сайт.

1. Социални медии

Използването на социални медии е един от най-лесните начини да получите безплатни препратки и да повишите информираността за вашата марка в SERP. Някои от тях ви позволяват да получите обратните връзки, които следвате, докато други не. Въпреки че връзките dofollow са по-ценни, не подценявайте връзките nofollow. Конфигурационният файл на естествената връзка трябва да съдържа както dofollow, така и nofollow.

Linkedin – Услугата за публикуване на блогове LinkedIn на LinkedIn ви позволява да поставяте nofollow връзки във вашите статии. Те могат да насочват трафика към вашия уебсайт и профили с естествени връзки. Най-важното е, че при естественото търсене правилно написаните публикации могат да бъдат класирани на високо място. Това означава, че можете да използвате блога Linkedin като допълнителен промоционален инструмент. Pinterest и Tumblr. Тези популярни платформи за споделяне на визуално съдържание дават възможност за публикуване на статии с връзки dofollow и успешно популяризиране на съдържанието ви в органични търсения на изображения.

Youtube – Ако не сте стартирали фирмени промоции в YouTube, време е да започнете сега. Не искате да мислите за това? Добре, но какво ще кажете за препратки и познаване на марката в SERP? Има достатъчно причини да започнете да използвате Youtube.

Google Plus – Посветихме една от нашите статии за WordPress SEO на социалната мрежа Google+ и нейното значение. Обратните връзки от активни профили в G + могат да бъдат много полезни за SEO на вашия уебсайт: гигантът за търсене на Alphabet, както и други търсачки, ги третира като обратни връзки.

Facebook и Twitter – Дори ако мисълта за създаване на връзка nofollow ще ви разочарова, силно препоръчваме да не пренебрегвате популярните социални мрежи. Те могат да се превърнат в източник на връзки nofollow, да привлекат нови посетители на вашия уебсайт и да увеличат органичната видимост на вашата марка.

Reddit – е една от услугите, които реагират негативно на спама на връзките: изисква подходящо и подходящо публикуване на връзки. Звучи страшно, но моля не се страхувайте. Когато разберете законите, които Reddit следва, всеки правилно поставен линк може да бъде приятна украса за „коктейл с линкове“ и да донесе много целеви трафик към вашия уебсайт.

2. Услуга за публикуване на блогове

Независими платформи за блогове и услуги за публикуване на блогове от водещи търсачки могат да се използват като допълнителни източници на препратки и трафик. Когато публикувате публикация, моля, не забравяйте, че публикуването на едно и също съдържание на всички платформи определено не е добро за вас. Освен това всяка платформа за блогове има свои специфични характеристики, които трябва да вземете предвид по време на процеса на разработване на съдържание.

 • Blogger (по-рано Blogspot). Услугата за публикуване на блогове, разработена от Google, позволява в публикациите да се поставят връзки dofollow.
 • Medium. Големите независими услуги са много популярни в професионалните общности. За съжаление, всички връзки Medium имат атрибут rel = „nofollow noopener“.

3. Форуми

Ръчните коментари в блога са една от най-лесните и широко използвани техники за изграждане на връзки: всичко, което трябва да направите, е да намерите и филтрирате теми, свързани с вашата ниша, и след това да започнете да публикувате коментари.

Преди да започнете да използвате форум, трябва да проверите следното:

 • Органичен трафик
 • Редовни дейности Хора, които „живеят“ във форума
 • реални потребители или създатели на връзки

Преди да напишете коментар, помислете за правилата на форума: някои от тези правила казват, че трябва да спечелите известна репутация, преди да можете да поставите връзка в коментара. Нарушаването на правилата може да доведе до временни или дори доживотни разпореждания.

Ето някои примери за български форуми:

BGmama

4. Платформи за въпроси и отговори

Според SEO на вашия уебсайт, основното предимство на услугата за въпроси и отговори не е създаването на препратки, а повишаването на нейната осведоменост за марката и директния целеви трафик. Обикновено сайтовете с въпроси автоматично задават атрибута rel = „nofollow“ за всички връзки, но това не означава, че такива връзки са напълно безполезни за вашия сайт.

Ето някои известни и посещавани платформи за въпроси и отговори:

 • Quora. Голяма международна услуга с голяма общност и голям брой професионални въпроси (и разбира се отговори).
 • Yahoo Answers. Популярна услуга за въпроси и отговори, разработена от търсачката Yahoo.

5. Уебсайтове с обяви за продукти / компании

Ако рейтингите и списъците (на продукта или компанията) са популярни във вашата ниша, можете да използвате съществуващите опции и да добавите компанията (и връзката към уебсайта) към тях.

За да намерите списък с популярни ниши, използвайте един от инструментите на Serpstat – изследване на ключови думианализ на SERPсортиране по ключова дума.

Методът за добавяне на връзка ще зависи от формата на списъка на самия списък. Ако е създаден като статия, трябва да напишете съобщение директно до неговия автор. Ако се генерира автоматично, моля, изпълнете всички необходими стъпки, изисквани от уебсайта, за да получите обща оценка.

6. Публикации за гости и публикации в нишови блогове

за медии „Блоговата“ част на нишевата медия може да се разглежда като следващата стъпка в еволюцията на „филмовото мнение“ на класическите печатни медии. Разликата е, че процесът на освобождаване е станал много по-лесен от преди. Можете да се регистрирате (или да влезете) сега, да качите статията си в подходящия формат и да коригирате връзката, след което да натиснете бутона „публикуване“.

Тази технология може успешно да се използва в проекти като TechInAsia: генерираното от потребителите съдържание претърпява основен преглед и не изисква продължителен процес на препращане и сериозно редактиране. От една страна, това е перфектен начин за естествена връзка, а от друга страна, може да привлече много трафик от новинарски източници (и органично търсене). Освен това можете да проверите списъка на посетителите, публикуващи сайтове и да се опитате да получите обратни връзки към тях.

Така или иначе, можем да кажем, че публикуването на блогове за гости в нишови медии е печелившо приключение 🙂 Трябва само да отделите малко време и да работите усилено, за да създадете уникално и ценно съдържание, което трябва да бъде одобрено за публикуване. Освен това не забравяйте да персонализирате изходящите си имейли, за да ги направите по-подходящи. Добавете професионален имейл подпис, за да направите имейла си по-персонализиран.

7. Поправяне на стари счупени и забравени връзки

Ако има проблем с генерирането или публикуването на изходящо съдържание (напълно сте изчерпали идеите си или собственикът на уебсайта иска висока цена), можете да използвате алтернативен метод за изграждане на връзки. Този метод включва търсене на счупени връзки и замяната им с активни свързани връзки (от вашия уебсайт, разбира се):

Изберете уебсайт. Търсете ги с Аhrefs, за да намерите всички прекъснати връзки във всеки уебсайт. Можете да прочетете подробно ръководство за неработещи връзки и как да ги намерите в предишната статия. Експортирайте и анализирайте неработещи връзки. Предоставете на собственика на уебсайта да замени неработещата връзка с нова връзка, която ще доведе до свързана статия на вашия уебсайт.

8. Доказателство за услуга, използвана от вашата компания

Много компании, ангажирани с B2B пазара, са готови да публикуват препоръки на потребителите на собствените си уебсайтове. В повечето случаи те дори ще поставят линк към уебсайта на вашата компания. Използвайки тези безполезни методи, помолете колегата си да напише отзиви за услугата, която вашата компания използва.

9. Участвайте в конференции и други професионални дейности

Участието в професионални дейности може не само да играе роля в традиционния PR: то може да предостави и други възможности за изграждане на връзки. Изпратете служителите си да участват в събитието като лектор и станете медиен партньор или спонсор – можете да гарантирате, че ще получите висококачествени препратки към уебсайта на събитието. Когато установявате партньорство с организатора на събитието, моля, не забравяйте да посочите вашите изисквания за връзка.

10. Взимайте европейски проекти

Вземете обратни връзки от .edu домейни

11. Сътрудничество с блогъри

В един перфектен световен (рекламен) партньор публикациите в блогове съдържат ефективни връзки на dofollow, така че търговците на съдържание и SEO оптимистите се интересуват от тях. Можем ли да класифицираме този метод като безплатен метод? Ако вашата компания има достатъчно разрешения за социални медии или голяма абонатна база за имейли, вашето публично спиране може да е добра причина да работите с блогъри. В противен случай, ако блогът се нуждае от вашия продукт, винаги можете да предложите директен обмен. Професионалните услуги за доставка на гости разширяват ръчно издателите на блогове във високодоходни стратегии за изграждане на обратни връзки. Шаблоните за имейли и отговорите обаче трябва да гарантират, че блогърите могат не само да се обърнат към връзки, но и да помогнат на собствениците на уебсайтове да увеличат органичния трафик. След като установите връзка с вашия блог, можете да се свържете с тях, когато имате нужда от него.

11. Уикипедия

Този метод за създаване на обратни връзки е най-интензивният ресурс. И дори нямаме предвид пари: всичко е свързано с вашето време и нервни клетки. Процесът на изграждане на страница в Уикипедия изисква вашата постоянство: ще се изправите пред поредица от модификации, преди статията да бъде одобрена от администратора на Уикипедия. След публикуването на страницата обаче ще получите ценни доверени препратки.

12. Споменаване на бранда без връзка

Ако вашата компания и уебсайт са широко известни извън офиса, може би сте ви споменали в нишови медии и професионални блогове. Някои от тях имат лесни за проследяване връзки (с помощта на Google Analytics или Serpstat), а други използват прости текстови споменавания. За първия всичко е много ясно, но как да се справим без споменаване на връзки? Разбира се, трябва да коригираме тази ситуация и да поставим правилни и красиви връзки към нашия уебсайт навсякъде! За да намерите всички съществуващи несвързани споменавания и да ги свържете към вашия уебсайт, трябва да направите следното: Намерете споменавания. Можете да използвате няколко основни оператора за търсене с Google. За да направите заявка, използвайте следния шаблон: „Име на марката“ -yourwebsite.com -twitter.com -facebook.com -google.com

Кавичките се използват за търсене на точно съвпадение. Тирето ви позволява да изключите споменаванията от определени уебсайтове (например социални медии или ваш собствен уебсайт). Най-добре е да настроите постоянно проследяване на споменаването. Можете да използвате Google Alerts или друга специализирана услуга (като Mention), за да направите това. Пишете на уебмастъра и ги помолете да добавят вашата връзка към съдържанието на уебсайта. „Това е?“, Може да попитате. Да, процедурата е много проста. Напишете учтиво и благодарно писмо с молба за вашата връзка. Ако е необходимо, изпратете друго писмо след няколко дни, но не се побърквайте. Не забравяйте да проверите сайтовете, в които се споменава вашата марка: споменаванията могат да се поставят автоматично. Освен това уебсайтът може да участва в кражба на съдържание или продажба на спам връзки. Можете да проверите с много различни показатели в Netpeak Checker, включително Moz резултат за спам.

15. Сайтове за мнения и оценка

Сайтовете за онлайн оценки, също могат да се превърнат в чудесно място за взимане на обратни връзки. Те често се фокусират само върху определени ниши като например информационни технологии, онлайн сектор, хотели, имоти, салони за красота и др. Намерете тези, които са във вашата пазарна ниша и са от значение за вашия бизнес.

Има сайтове като bgrabotodatel.com и jobs.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top