Google helpful content update

Google обновление за полезното съдържание - Helpful Content Update Bulgaria
Съдържание:

Google току-що обяви нова актуализация, наречена актуализация на полезното съдържание на Google и много SEO-та се изправиха на пръсти пред клавиатурите, готови за промяната.  Трябва ли да се притеснявате и какви действия и стъпки трябва да предприемете днес и след актуализацията, за да избегнете наказание от Google? В тази статия, ще споделя моя анализ на актуализацията на Google. Ще ви разкажа какво да очаквате и какво да правите занапред.

Подозирам, че този тип съдържание ще запази позициите си и Google няма да може да го засече лесно. Може би освен в случаите, в които е използван автоматичен превод и известните API-та.

Интересно е също какво ще стане, ако Google обърка съдържанието написано от човек с това от робот?

В интернет съдържанието създадено AI е все по-разпространено. Съдържанието напоследък в различни новинарски сайтове става много, като тенденцията е да се взимат едни новинарски материали от един език и да се рециклират на друг.

От една страна мързеливите хора ще видят възможност в съдържанието създадено от машинен алгоритъм, защото, това може да направи работата им много по-лесна.

Това, което ще направят, е, да използват тези AI инструменти, генериращи текст, а от известно време и Youtube видеа и ще ги използват по най-малко ефективния възможен начин.

Те генерират съдържание с ниско качество и принуждават Google да преоцени какво се случва, така че да отговори на потребителските търсения по-добре. Както знаете през 2000 г. – 2011 г. , всъщност и няколко години след това, наистина можехте да манипулирате изграждането на обратни връзки, за да се класирате сравнително лесно.

Нека да разгледаме няколко ключови точки тук. От Google искат да гарантират, че хората виждат повече оригинално полезно съдържание, написано от хора за хора в резултатите от търсенето.  Обновлението е специално насочено към AI съдържание.

Това е много интереснен ъпдейт, който от vzemiseo.com ,  ще наблюдаваме внимателно, за да видим как ще се промени във времето.

Това, което Google атакува е AI генерираното съдържание, което е тип автоматично генерирано съдържание. Обикновено е ниско качествено и създадено с единствената цел страниците да имат текст, с който да се класират по-лесно в резултатите.

Кой знае може би Google са измислили някаква нова технология за намиране на такъв тип съдържание и откриването му е станало по-лесно? Да, Google вече вероятно може да откриват и различават този тип съдържание в мрежата. Без съмнение страниците генерирани изцяло с помощта на изкуствен интелект ще попаднат надолу в резултатите от търсене.

Какво ще стане с тези, които след обработката с AI преминат през човешка редакция?

Google обяви, че има нова обновление наречено „надграждане на полезното съдържание“ или „helpful content upgrade“ ще бъде пуснато глобално следващата седмица. Целта на обновлението е да издигне в резултатите от търсене съдържанието, генерирано от потребителите, като същевременно отнеме позиции от съдържанието, създадено специално за SEO.

Полезните актуализации на съдържанието са за целия сайт в сравнение със скорошните надстройки за преглед на продукти, които се фокусират върху конкретни типове страници. Това означава, че алгоритъма, може да има ефект върху всички страници на вашия уебсайт.

Друг нов сигнал, който Google ще използва за класиране на уебсайтове, е въвеждането на периодични полезни актуализации на съдържанието.

Въпреки предварителното известие от Google за тези алгоритмични настройки, една седмица не е много за подготовка. Може би предполагате, че по подразбиране всички уебсайтове трябва да са ориентирани към хората? Въпреки това множество уебсайтове генерират писмено съдържание само и единствено фокусирано върху SEO и класирането.

Актуализация на полезното съдържание на Google

Google публикува следното съобщение в Twitter днес:

Следващата седмица ще стартираме „актуализацията на полезното съдържание“, за да гарантираме по-добре, че хората виждат по-оригинално, полезно съдържание, написано от хора, за хората, вместо съдържание, създадено предимно за трафик от търсачки.

Туитът препраща към публикация в блог с повече информация, включително подробности за това как сайтът продължава да бъде успешен след въвеждането на полезни актуализации на съдържанието.

Какво правят полезните актуализации на съдържанието?

Тази актуализация въвежда нов сигнал за класиране, който ще се отрази отрицателно на сайтове, които публикуват много съдържание, но имат малка или никаква добавена стойност или не са от полза за търсещите.

Всяко съдържание (не само безполезно съдържание) на сайт, за което е определено, че съдържа относително големи количества безполезно съдържание като цяло, е малко вероятно да се представи добре при търсене, при условие че друго съдържание в мрежата може да се показва по-добре. Поради тази причина премахването на безполезно съдържание може да помогне за подобряване на класирането на друго съдържание.

Какво трябва да направя, ако актуализацията на полезното съдържание повлияе на уеб сайта ми?

 

Ако полезното съдържание се актуализира, Google препоръчва да премахнете безполезното съдържание от сайта си.

Google каза, че сайтовете, засегнати от актуализацията, могат да видят въздействието да продължи с месеци. Публикацията в блога на Google продължава:

Нашият класификатор за тази актуализация работи непрекъснато, което му позволява да наблюдава новостартирани сайтове и съществуващи. Тъй като определя, че безполезното съдържание не се е върнало в дългосрочен план, класификацията вече няма да се прилага.

Други бележки относно актуализацията на полезното съдържание на Google

И накрая, ето някои последни бележки относно полезната актуализация на съдържанието:

Актуализацията не е ръчно действие. Процесът е автоматизиран с помощта на модел за машинно обучение.
Съдържанието, ориентирано към хората, все още може да се класира, дори ако е публикувано на сайтове с големи количества безполезно съдържание.
Сигналът е претеглен, което означава, че някои сайтове са засегнати по-силно от други.
Като начало ще бъдат засегнати само търсенията на английски.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top