Pay per cliCK Реклама.
Какво е и защо да плащаме на клик?

Какво е PPC / CPC реклама?

PPC рекламата е един от методите и е средство за реклама, чрез което веднага да привлечем подбрана аудитория към нашия уеб сайт, да бъдем отркити в резултатите на Google и да започнем да продаваме още днес. PPC е един бърз и ефективен начин да класираме сайта си в краткосрочен план на първата страница с резултатите в търсачката.

Какви са предимствата на PPC?

 1. Вашият резултат се вижда над всички останали органични резултати в Google.
 2. Вашият резултат се показва от момента на стартиране на рекламната ви кампания.
 3.  Имате възможността да подберете аудиторията си по различни характеристики, ако познавате добре таргет групата си.
 4. Може да изберете градовете, районите, периодите за показване, ключовите думи и други опции.
 5. Имате достъп до данните от рекламната кампания и подорбен анализ на статистиката от кликвания – връзраст, ценови диапазон, преглеждания, бр. кликове, посещения и други.
 6. Сами определяте бюджета си за всяка кампания

Недостатъци на PPC рекламата?

 1. Резултатите ви се показват само докато водите кампанията и плащате за нея.
 2. Конкурирате се и наддавате за позиция и кликване с всички останали, които провеждат рекламна кампания в бранша.
 3.  На първа страница има само три позиции за реклама и вероятността да не сте в една от тях е голяма.
 4. До вашият резултат в Google пише с удебелен шрифт РЕКЛАМА. Хората избягват и често пропускат тези резултати, защтоо считат органичните за по-добър отговор на търсенето им.
 5. Няма как да спрете конкурентите ви да цъкат по вашите реклами и да изразходят бюджета ви от 1000лв. , вместо за месец за ден.
 6. Нямате шанс за появяване в резултатите с рейтинг, картина или друг вид МЕТА описание, което да привлече клиентите ви.
 7. Не се стремите да правите качествено и привлекателно съдържание, а разчитате само на посещенията от PPC реклами. Посещенията не означават продажби!

Алтернативни решения

Ето какво трябва да направите, за да бъдете забелязани и да се класирате в Google в дългосрочен план:

 1. Създавайте качествено съдържание
 2. Обвийте го в красива опаковка (дизайн)
 3. Консултирайте се с вашия SEO специалист
 4. Направете сайта си лесен за навигиране (UX дизайн)
 5. Проведете стартова OFF PAGE SEO кампания

Процес

Процес на работа при PPC Реклами и Управление на ресурс

Консултиране

Консултирайте се с нас за вашия продукт индивидуално преди да започнете кампанията си. Всяка рекламна PPC/CPC кампания, която VZEMI SEO води има за цел да постигне максимален резултат. За целта е добре да знаем колкото може повече за вас, вашия продукт и  аудиторията, за която искате да го направим достъпен.

Планиране (Определяне на Бюджет, Визуализация, Дизайн, Монетизация)

Най-вероятно имате вашата визия, но често реализацията е посредствена, защото не сте професионални дизайнери. В такъв случай може да се доверите на нас и да ни оставите да създадем подходяща презентация за вашата рекламна кампания. Такава, че да грабва на мига!

Важно е да определите минимален и максимален месечен бюджет като сметнете разходите си за няколко месеца. Разумно e една PPC/CPC  рекламна кампания да продължи максимално дълго и постепенно бюджета ѝ да се увеличава пропорционално на прихода, който прави.

Монетизацията е свързана с много фактори, един от които е и UX дизайна на вашият продукт. Помислете добре как да направите продукта си максимално достъпен дори за не така добре запознатите.

Стратегия и проучване

Наша обща задача е да изготвим добра стратегия за вашия продукт. Използвайте информацията, която ще ви предоставим, за да постигнем качествени резултати!

Визия

Визията за жалост твърде често се подценява от клиента. Наша работа е да направим, така че вашия продукт да стигне  до максимално много заинтересовани хора, но ако неговата обвивка не е изпипана ще изпуснете голям брой клиенти. Погрижете се преди да започнем, да подготвите презентацията на продукта си добре визуално.

Анализ (Аудитория, Идея, Продукт, Пазар, Локация)

Аудиторията или таргет групата е първото, с което трябва да се запознаем добре, ако искаме да не похабим бюджета си напразно. Търсим потенциални и заинтересовани клиенти, а не стреляме на посоки.

Идеята за продукта е важно да е добре обмислена още преди да започнете кампанията си. Потребителите очакват готова страница, на която да кацнат и да ги убедите, че ще точно вие сте им нужни.

Локацията е едно от основните неща, които трябва да знаем и е пряка характеристика на нашата таргет група. Ако не преценим добре локацията на клиентите си, пръскаме пари на вятъра.

Пазара е едно от първите неща, които трябва да проучим. Да видим как конкуренцията ни и по-точно каймака на конкуренцията ни продава своите продукти или услуги. След това не е достатъчно просто да ги копираме. Целта е да надградим продукта, презентацията и стратегиите им.

Scroll to Top