OFF PAGE SEO

Оптимизация на въшното влияние в интернет

 • Изграждане на обратни връзки Постепенно, по органичен начин се изграждат обратни връзки от други сайтове с висок домейн рейтинг и метрики.
 • Локално SEO на местно ниво Засилва се влиянието на местно ниво посредство споменавания в карти, медийни сайтове и други.
 • Подобряване на видимостта на марката Споменаване на вашата марка на други уебсайтове, включително и без връзка.
 • Участие в дискусии с компетентно становище Оставяне на принос в дискусии и присъединяване към обединяващи бранша организации.
 • Авторитет на домейна Подобряване на домейн авторитета – мярка за цялостната сила и надеждност на домейна на вашия уебсайт.
 • Анкър текстове Описателен, подходящ текст, използван за хипервръзките, сочещи към вашите главни страници.
 • Онлайн репутация Създаване на положителен имидж и доверие към вашите марка и уебсайт в очите на потребителите.
 • Маркетинг на съдържание Създаване и разпространение на ценно съдържание, привличащо връзки и социална ангажираност.
 • Обхват на влиятелни хора Сътрудничество с влиятелни хора във вашата индустрия за популяризиране на вашето полезно съдържание.
 • Гост публикации Принос на съдържание към други уебсайтове, Youtube канали и изяви в замяна на обратна връзка.
 • Директории Включване в подходящи бизнес директории и категории съответстващи на вашата пазарна ниша.
 • Социала емисия Изпращане на страници на уебсайт към сайтове за социални отметки. Може да се автоматизира.
 • Присъствие в интернет Създаване на множество онлайн фирмени профили в бизнес сайтове (не директории).
 • Социално присъствие Набавяне на външни социални сигнали от Facebook, Twitter и други социални медии.

Външната SEO оптимизация, наричана още OFF PAGE SEO или OFF SITE SEO прави вашия уебсайт популярен и известен в интернет, като създава приятелски обратни връзки.

Точно както създавате приятели, когато ходите на различни места и участвате в интересни дейности с хората, вашият уебсайт трябва да бъде забелязан и да се говори за него от другите.

Когато други уебсайтове говорят за сайта ви и се свързват с него, все едно казват на приятелите си: „Хей, трябва да разгледате този страхотен уебсайт!“ Така той изглежда по-важен и надежден за търсачки като Google и му помага да се показва по-високо в резултатите от търсене.

ОFF PAGE SEO или оптимизацията на външното влияние се състои в това да направите други уебсайтове да харесат вашия уебсайт и да разкават на потребителите си за него, за да спечелите доверието на бъдещите си клиенти.

Доверието онлайн се постига много трудно. Точно както и в истинския живот. Постига се когато вашият уеб сайт говори чрез действията си, че той и собственика му са избор, на който може да се разчита.

Тогава и търсачките като Google започват да му обръщат повече внимание. OFF PAGE SEO-то е метод да засилите външнито си влияние в интернет.

Този подход е предпочитан пред рекламата, защото дава авторитет на марката ви, без да пробутва нежелано съдържание на потребителите.

Защо хората избират „Вземи SEO“ за OFF PAGE оптимизацията си?

OFF PAGE SEO е критичен аспект от цялостната оптимизация за търсачките, който може да подобри или наруши видимостта ви онлайн. Избирайки OFF PAGE SEO услугите на нашата компания, можете да очаквате следните предимства:

 • Повишен авторитет на домейна Нашите стратегии ще ви помогнат да утвърдите уебсайта си като авторитет във вашата индустрия, което ще го направи по-надежден и ценен за търсачките.
 • Подобрено класиране в търсачките Чрез въведена силна SEO стратегия за външното влияние, можете да очаквате да видите значително подобрение в класирането в търсачките.
 • Повишен трафик и потенциални клиенти Класирайки се по-високо в резултатите от търсенето, вие ще привлечете по-качествен трафик към уебсайта си, което ще да доведе до увеличаване на потенциални клиенти и продажби.
 • Подобрена онлайн репутация Нашият екип ще работи за изграждането на положителен имидж за вашата марка, подобрявайки вашата онлайн репутация и правейки бизнеса ви да се откроява от конкуренцията.
 • Конкурентно предимство Партнирайки си с нас, вие ще изпреварите своите конкуренти по отношение на OFF PAGE оптимизацията, което ще ви даде конкурентно предимство и класиране на първа страница в интернет.

Нашият екип от експерти има над 20 години опит в SEO извън страницата и сме уверени в способността си да постигаме резултати за вашия бизнес. Не пропускайте възможността да подобрите видимостта си онлайн и да разгърнете пълния си потенциал. Свържете се с нас днес, за да научите повече за нашите SEO услуги извън страницата.

OFF PAGE SEO кампании

OFF PAGE / OFF SITE Цени и пакети с услуги

OFF PAGE ЗДРАВЕЙ

1850
Комисионната е 30% ​
Подходящ за всеки стартиращ уебсайт. Първите OFF SITE стъпки.

OFF PAGE ИЗГРЕЙ

2450
Комисионната е -10%​
По-качествени обратни връзки и по-добри домейн метрики.

OFF PAGE Оптимум

4950
Комисионната е -10%​
Най-оптималния план с най-висококачествените връзки.

OFF PAGE Доминация

9850
Комисионната е -15%​
Искате да нямате конкуренция? Препоръчваме два пъти годишно.

OFF PAGE оптимизацията включва и линк билдинг стратегии, изграждане на цялостен план за класиране, но работи много по-ефективно от линк билдинга. Защо? Защото не само генерира връзки в интернет, а го прави на точните места и с уникално съдържание за правилните аудитории.

Как се смята комисионната?

Комисионната за OFF PAGE SEO е със стандартна такса в размер на 30% от целия бюджет на пакета. Те отиват за оптимизатора и за тях се издава фактура. От 0-1800лв. комисионната е 30%. От 2000-2800лв е с 10% отстъпка. Над 2800лв отстъпката е 12%.

Нямам бюджет. Полезен Ход?

Да, има полезен ход! Дори да не разполагате с необходимия бюджет. Запишете се безплатно за уроци по SEO оптимизация на сайтове и получете отговори на всичките си въпроси относно оптимизирането на външното влияние към сайта си.

Обратни връзки, Тяхното влияние и Какво да не правим

Какво е Back Link (Обратна връзка)?

Беклинковете са връзки от друг сайт, сочещи към страници от вашия, които са се появили по естествен начин.

Пример: Собственика на друг сайт е преценил, че вашето съдържание е качествено и сте обяснили дадена тема добре. Тогава той дава обратна връзка към вас, за да разбере читателя му какво има предвид.

Пример: Човек, който има собствен блог си е поръчал услуга или продукт от вас и решава да ви спомене в статията си, защото е доволен или недоволен от услугите ви.

Така например обратните връзки се превръщат във фактор за търсачките като Google, по-лесно да разберат неща  за вас като:

 1. Какъв е вашият бизнес и знаят ли другите за него
 2. Какво е мнениеето на останалите в интернет за вас
 3. Познат ли сте изобщо в интернет или сте се появил скоро

Анкър текстове

Пример: <a href=“http://www.vzemiseo.com“>Класиране в Google</a> В идеалния случай анкър текста отговаря на съдържанието на страницата, към която връзката сочи. В случая „Класиране в Google“ е анкър текста на връзката водеща към нашия сайт. Разберете всичко за анкър текстовете оттук.

Има два основни типа линкове, които ще срещате често. В последно време, обаче Google въведе нови типове, които също ще разгледаме

DO FOLLOW – Този тип връзки носят най-голям „линк сок“ към сайта ви. Ако се сдобиете с релевантна връзка от тип DO FOLLOW от домейн или страница с висок авторитет, означава, че наистина сте го заслужили и най-вероятно здраво сте се потрудили за това.
 
NO FOLLOW – Връзки, на които Google и другите търсачки не обръщат чак такова голямо внимание. Това съвсем не значи, че те са излишни за подобряването на OFF PAGE влиянието на сайтовете. NO FOLLOW връзките не са лоши връзки, а различен тип. Най-често този тип връзки имат и други атрибути като INDEX, NOINDEX, SPONSORED и UGC. Тези атрибути обуславят дали връзката е платена реклама, добавена от потребител или друга.
 
Вижте повече за всички типове връзки и техните „REL=“ атрибути.
Линк билдинг - подобряване на присъствието в интернет с обратни връзки

Как да проверя кои сайтове и страници сочат към мен?

Има много популярни SEO Инструменти, които служат за проучване на обратните връзки. Най-известните от тях са Ahrefs, Google Seach Console, MOZ, SEMrush и други. Повечето такива инструменти са платени, а безплатните дават ограничена информация на потребителя или предлагат само ограничен брой заявки. Ако целта е да проверим само собствените си обратни връзки Google Search Console е най добрия безплатен вариант за това. За повече и подробна информация поръчайте SEO Анализ на сайта си или разгледайте плановете ни.

Google забранява купуването на обратни връзки!

Вярно е! Google изрично забранява, не само купуването на обратни връзки, но и размяната на обратни връзки между приятелски сайтове и сходни бизнеси. Разбира се, щеше да е страхотно, ако всички спазваха това правило. За последните 8 години, в които правя оптимизация на сайтове, самия аз го спазвах винаги. В последно време, обаче Google започна да има все по-високи изисквания, които са нереалистични. Въпреки това, целта ни не е да надхитрим Google. Това няма как да стане. Ние сме няколко човека, а те гигантска компания, която пише и подобрява алгоритми за търсене.

Как тогава, ако сте нов сайт да постигнете желаното влияние?

С много труд, постоянство и желание от ваша страна

Независимо дали се възползвате от OFF PAGE услугите ни за оптимизация на сайт или сами ще проведете OFF PAGE кампанията си ще се наложи да положите усилия. Ако изберете изцяло сами да правите регистрации във форуми, търсачки и директории, да коментирате и публикувате, това ще в голям плюс за вас. Няма по-добро решение от това, човек сам да положи усилия, за да постигне по-добър резултат при класирането си в Google.

Вие най-добре познавате материята и нишата си и можете да давате компетентни мнения и отговори на въпроси, както и да сами да добавите полезно съдържание в интернет и да допринесете за обогтяването с информация.

OFF PAGE професионална помощ и консултация с експерт
С помощ от SEO професионалист

В завсимост от бюджета, който сте готови да отделите SEO професионалистите могат да извършват различни услуги за вас. Много препоръчително е да се проведе една цялостна OFF PAGE кампания със самото начало на всеки проект. Периодично препоръчваме и веднъж годишно да се засилва влиянието, за максимален резултат.

Разбира се в случаите, в които конкуренцията не е толкова голяма може и само периодично да се сдобием с обратни връзки. Тогава разчитаме на качественото съдържание на сайта си и добрaта предварителна ON PAGE оптимизация. 

Ще се наложи и вие самите да положите някакъв труд. Можем да направим напълно автоматизирана OFF PAGE SEO кампания за вас и тя ще бъде ефективна. Може също в зависимост от бюджета ви, да ви осигурим съвсем органични обратни връзки. Това не означава, че вие няма да се наложи да направите нещо сами. Ако използвате OFF PAGE услугите ни, най-добре се вслушайте в съветите на SEO специалиста.

Линк Билдинг - създаване на обратни връзки към сайта ви

Най-важният сигнал за доверие, който гради репутацията ви онлайн са обратните връзки. Колкото повече качествени източници сочат към вас, толкова по-силно става интернет влиянието ви. По учебник, те трябва да се появяват към сайта ви по естествен път. Затова въпреки, че линк билдинга е важна част от нашата OFF PAGE стратегия, ние ще ви научим как сами да си набавите органични обратни връзки, без те да се превръщат в SPAM. Също така ще ви набавим такива, които са желани.

Как да се сдобием с обратни връзки по органичен начин?

Изграждането на органични обратни връзки към сайта ви със сигурност ще ви отнеме време и усилия. Тук може да прочетете повече за начините сами да се сдобием с обратни връзки за сайта си, които Google одобрява. Това са връзки придобити изцяло по натурален път.

OFF PAGE професионална помощ

За какво трябва да внимаваме когато създаваме обратни връзки?

 • Да не създаваме обратни връзки към сайта си от други сайтове с нисък домейн рейтинг или страници с нисък авторитет.
 • Да проучим добре откъде нашите конкуренти имат връзки, сочещи към техните сайтове.
 • Да си набавим връзки от същите места, но само от тези, които са с висок рейтинг.
 • Да не си купуваме SPAM връзки в коментари, които могат да наранят класирането ни и сайта ни да бъде наказан от Google.
 • Да не прекаляваме с количеството обратни връзки, които създаваме.
 • Да не тъпчем връзки с едни и същи анкър текстове и да претрупваме с ключови думи.
 • Да сме редовни като периодично покачваме броя на сочещи към нас външни сайтове

Не плащайте за връзки, Изберете OFF PAGE Оптимизация!

Защо? Ами първо, защото шанса Google да разбере и да спре да ви харесва съществува. Въпреки, че ние предлагаме само високо качествени обратни връзки, препоръчваме сдобиването с тях да стане по органичен път. Най-евтиното решение от гледна точка на пари е да изберете „Беклинк Проучване“. Това проучване ще ви даде яснота откъде конкурентите ви имат техните обратни връзки. Следващата стъпка е вие сами да минете по тяхната пътечка и да си създадете подобни.

Да кажем, обаче, че сте много заети с бизнеса си, искате бързи резултати и не разполагате с време. Тогава ви съветваме да не купувате обратни връзки, а по органичен начин чрез OFF PAGE SEO да ни позволите да ръководим кампания за вас. В тази кампания ще разпределим бюджет, чрез който наети от нас разработчици на свободна практика ще свършат тази работа за вас. Аха! Знам какво си помислихте FIverr. Да, ама не. Имал съм многобройни случаи на клиенти пристигащи от подобни сайтове за левче с жестоко пострадали сайтове и Google наказния. Не рискувайте здравето на сайта си като купувате ниско качествени обратни връзки! Контактите ми изградени с времето са от едни от ТОП форумите за SEO професионалисти. Участвам в множество групи под различни имена. Вече осем години съм в бранша. Ако желаете може да изпробвате услугите по OFF PAGE SEO с една малка кампания договорена между нас за една ключова дума. След като видите резултатите, обаче цените са както следва в плановете. Ще се радвам да работим заедно за оптимизирането на външното влияние към сайта ви в интернет.

Scroll to Top