OFF PAGE SEO

Оптимизация на въшното влияние в интернет

Какво е OFF PAGE SEO?

OFF PAGE SEO е оптимизация на въшното влияние към даден уеб сайт. Чрез OFF PAGE SEO-то сайтовете постигат по-голямо влияние, стават по-разпознаваеми в интрнет и получават доверие, Доверието е най-важният фактор в интернет за класирането на първа страница в Google. Ако нямате доверието на клиентите си, дори и конкурентите си, тогава е трудно да бъдете забелязани онлайн.

Как се постига доверие онлайн?

Доверието онлайн се постига много трудно. Точно както и в истинския живот. Постига се когато вашият уеб сайт говори чрез действията си, че той и собственика му са избор, на който може да се разчита. Тогава и търсачките като Google започват да му обръщат повече внимание. OFF PAGE SEO-то е метод да засилите външнито си влияние в интернет. Този подход е предпочитан пред рекламата, защото дава авторитет на марката ви, без да пробутва нежелано съдържание на потребителите.

Какво включва перфектната
OFF PAGE SEO кампания?

 • Изграждане на естествени обратни връзки към вашия сайт
 • Взимане на участие в  дискусии с компетентно становище
 • Участие във форуми и други сайтове
 • Създаване на множество онлайн фирмени профили
 • Публикуване на качествени материали на уеб страници и домейни с висок DA (Домейн Рейтинг) и PR (Пейдж Рейтинг)
 • Набавяне на външни социални сигнали от Facebook, Twitter и др.
 • Регистрация в категории на уеб директории с подобна ниша
 • Събиране и отдаване на бизнес препоръки от ваши клиенти
 • Размяна на приятелски обратни връзки между партньори
 • Засилване на влиянието на местно ниво (Карти, Медии и др.)

Обратни връзки, Тяхното влияние и Какво да не правим

Какво е Back Link (Обратна връзка)?

Беклинковете са връзки от друг сайт, сочещи към страници от вашия, които са се появили по естествен начин.

Пример: Собственика на друг сайт е преценил, че вашето съдържание е качествено и сте обяснили дадена тема добре. Тогава той дава обратна връзка към вас, за да разбере читателя му какво има предвид.

Пример: Човек, който има собствен блог си е поръчал услуга или продукт от вас и решава да ви спомене в статията си, защото е доволен или недоволен от услугите ви.

Така например обратните връзки се првръщат във фактор за търсачките като Google, по-лесно да разберат неща  за вас като:

 1. Какъв е вашият бизнес и знаят ли другите за него
 2. Какво е мнениеето на останалите в интернет за вас
 3. Познат ли сте изобщо в интернет или сте се появил скоро

Анкър текстове

Пример: <a href=“http://www.vzemiseo.com“>Класиране в Google</a>

В идеалния случай анкър текста отговаря на съдържанието на страницата, към която връзката сочи. В случая „Класиране в Google“ е анкър текста на връзката водеща към нашия сайт. Разберете всичко за анкър текстовете оттук.

Типове обратни връзки

Има два основни типа линкове, които ще срещате често. В последно време, обаче Google въведе нови типове, които също ще разгледаме

DO FOLLOW – Този тип връзки носят най-голям „линк сок“ към сайта ви. Ако се сдобиете с релевантна връзка от тип DO FOLLOW от домейн или страница с висок авторитет, означава, че наистина сте го заслужили и най-вероятно здраво сте се потрудили за това.
 
NO FOLLOW – Връзки, на които Google и другите търсачки не обръщат чак такова голямо внимание. Това съвсем не значи, че те са излишни за подобряването на OFF PAGE влиянието на сайтовете. NO FOLLOW връзките не са лоши връзки, а различен тип. Най-често този тип връзки имат и други атрибути като INDEX, NOINDEX, SPONSORED и UGC. Тези атрибути обуславят дали връзката е платена реклама, добавена от потребител или друга.
 
Вижте повече за всички типове връзки и техните „REL=“ атрибути.
Линк билдинг - подобряване на присъствието в интернет с обратни връзки

Как да проверя кои сайтове и страници сочат към мен?

Има много популярни SEO Инструменти, които служат за проучване на обратните връзки. Най-известните от тях са Ahrefs, Google Seach Console, MOZ, SEMrush и други. Повечето такива инструменти са платени, а безплатните дават ограничена информация на потребителя или предлагат само ограничен брой заявки. Ако целта е да проверим само собствените си обратни връзки Google Search Console е най добрия безплатен вариант за това. За повече и подробна информация поръчайте SEO Анализ на сайта си или разгледайте плановете ни.

Google забранява купуването на обратни връзки!

Вярно е! Google изрично забранява, не само купуването на обратни връзки, но и размяната на обратни връзки между приятелски сайтове и сходни бизнеси. Разбира се, щеше да е страхотно, ако всички спазваха това правило. За последните 8 години, в които правя оптимизация на сайтове, самия аз го спазвах винаги. В последно време, обаче Google започна да има все по-високи изисквания, които са нереалистични. Въпреки това, целта ни не е да надхитрим Google. Това няма как да стане. Ние сме няколко човека, а те гигантска компания, която пише и подобрява алгоритми за търсене.

Как тогава, ако сте нов сайт да постигнете желаното влияние?

С много труд, постоянство и желание от ваша страна

Независимо дали се възползвате от OFF PAGE услугите ни за оптимизация на сайт или сами ще проведете OFF PAGE кампанията си ще се наложи да положите усилия. Ако изберете изцяло сами да правите регистрации във форуми, търсачки и директории, да коментирате и публикувате, това ще в голям плюс за вас. Няма по-добро решение от това, човек сам да положи усилия, за да постигне по-добър резултат при класирането си в Google.

Вие най-добре познавате материята и нишата си и можете да давате компетентни мнения и отговори на въпроси, както и да сами да добавите полезно съдържание в интернет и да допринесете за обогтяването с информация.

seo-shiva off page seo
OFF PAGE професионална помощ и консултация с експерт

С помощ от SEO професионалист

В завсимост от бюджета, който сте готови да отделите SEO професионалистите могат да извършват различни услуги за вас. Много препоръчително е да се проведе една цялостна OFF PAGE кампания със самото начало на всеки проект. Периодично препоръчваме и веднъж годишно да се засилва влиянието, за максимален резултат.

Разбира се в случаите, в които конкуренцията не е толкова голяма може и само периодично да се сдобием с обратни връзки. Тогава разчитаме на качественото съдържание на сайта си и добрaта предварителна ON PAGE оптимизация. 

Ще се наложи и вие самите да положите някакъв труд. Можем да направим напълно автоматизирана OFF PAGE SEO кампания за вас и тя ще бъде ефективна. Може също в зависимост от бюджета ви, да ви осигурим съвсем органични обратни връзки. Това не означава, че вие няма да се наложи да направите нещо сами. Ако използвате OFF PAGE услугите ни, най-добре се вслушайте в съветите на SEO специалиста.

Защо хората избират VZEMI SEO за OFF PAGE оптимизацията си?

Освен, че имаме години опит в тъй наречените „Старт ъп“ проекти в интернет, имаме много свои, много такива на наши клиенти и силно влияние във всички ниши. Това означава, че ще ви помогнем да разпределите бюджета си, така добре, че веднага – на момента, да видите резултатите от инвестицията си. Оптимизацията чрез външно влияние не свършва дотам, докъдето плащате една сума пари. Вие трябва да обичате и да вярвате в проекта си, ако искате той да се развива! Това не е никакво преувеличение. Мотивираните хора, които следват препоръките ни за класиране в резултатите на Google постигат бързо класиране, а тези, които не се вслушват в съветите ни и добрите практики, по-слаби резултати.

Линк Билдинг - създаване на обратни връзки към сайта ви

Най-важният сигнал за доверие, който гради репутацията ви онлайн са обратните връзки. Колкото повече качествени източници сочат към вас, толкова по-силно става интернет влиянието ви. По учебник, те трябва да се появяват към сайта ви по естествен път. Затова въпреки, че линк билдинга е важна част от нашата OFF PAGE стратегия, ние ще ви научим как сами да си набавите органични обратни връзки, без те да се превръщат в SPAM. Също така ще ви набавим такива, които са желани.

Как да се сдобием с обратни връзки по органичен начин?

Изграждането на органични обратни връзки към сайта ви със сигурност ще ви отнеме време и усилия. Тук може да прочетете повече за начините сами да се сдобием с обратни връзки за сайта си, които Google одобрява. Това са връзки придобити изцяло по натурален път.

OFF PAGE професионална помощ

За какво трябва да внимаваме когато създаваме обратни връзки?

 • Да не създаваме обратни връзки към сайта си от други сайтове с нисък домейн рейтинг или страници с нисък авторитет.
 • Да проучим добре откъде нашите конкуренти имат връзки, сочещи към техните сайтове.
 • Да си набавим връзки от същите места, но само от тези, които са с висок рейтинг.
 • Да не си купуваме SPAM връзки в коментари, които могат да наранят класирането ни и сайта ни да бъде наказан от Google.
 • Да не прекаляваме с количеството обратни връзки, които създаваме.
 • Да не тъпчем връзки с едни и същи анкър текстове и да претрупваме с ключови думи.
 • Да сме редовни като периодично покачваме броя на сочещи към нас външни сайтове 

Не плащайте за връзки, Изберете OFF PAGE Оптимизация!

Защо? Ами първо, защото шанса Google да разбере и да спре да ви харесва съществува. Въпреки, че ние предлагаме само високо качествени обратни връзки, препоръчваме сдобиването с тях да стане по органичен път. Най-евтиното решение от гледна точка на пари е да изберете „Беклинк Проучване“. Това проучване ще ви даде яснота откъде конкурентите ви имат техните обратни връзки. Следващата стъпка е вие сами да минете по тяхната пътечка и да си създадете подобни.

Да кажем, обаче, че сте много заети с бизнеса си, искате бързи резултати и не разполагате с време. Тогава ви съветваме да не купувате обратни връзки, а по органичен начин чрез OFF PAGE SEO да ни позволите да ръководим кампания за вас. В тази кампания ще разпределим бюджет, чрез който наети от нас разработчици на свободна практика ще свършат тази работа за вас. Аха! Знам какво си помислихте FIverr. Да, ама не. Имал съм многобройни случаи на клиенти пристигащи от подобни сайтове за левче с жестоко пострадали сайтове и Google наказния. Не рискувайте здравето на сайта си като купувате ниско качествени обратни връзки! Контактите ми изградени с времето са от едни от ТОП форумите за SEO професионалисти. Участвам в множество групи под различни имена. Вече осем години съм в бранша. Ако желаете може да изпробвате услугите по OFF PAGE SEO с една малка кампания договорена между нас за една ключова дума. След като видите резултатите, обаче цените са както следва в плановете. Ще се радвам да работим заедно за оптимизирането на външното влияние към сайта ви в интернет.

OFF PAGE SEO кампании

Видовете ни кампании за влияние в интернет

OFF PAGE ЗДРАВЕЙ

1650 минимален бюджет
 • Комисионната е 30%
 • Вкл. консултация и Линк Билдинг
 • Вкл. Аудит на обратните връзки

Линк Билдинг SM

549 за една кампания
 • ~1,000 обратни връзки
 • Качествени обратни връзки
 • Регистрация в директории

OFF PAGE ГИГАНТ

2600 за една off page кампания
 • Комисионната е -10%
 • Вкл. е консултация и Линк Билдинг
 • Вкл. SEO Аудит и Беклинк проучване

Линк Билдинг M

1480 за една кампания
 • ~2,400 обратни връзки
 • Качествени връзки DA 65+ PR50+
 • Линк билдинг или OFF PAGE SEO?

OFF PAGE Доминация

ПОВЕЧЕ цената е по договаряне
 • Комисионната е -15%
 • По договаряне с клиента
 • По договаряне с клиента

Беклинк Проучване

285 за до 1,000 връзки
 • Списък в .XLS таблица
 • Максимум до 4 конкурента
 • Получавате практически съвети

OFF PAGE оптимизацията включва и линк билдинг стратегии, изграждане на цялостен план за класиране, но работи много по-ефективно от линк билдинга. Защо? Защото не само генерира връзки в интернет, а го прави на точните места и с уникално съдържание за правилните аудитории.

Как се смята комисионната?

Комисионната за OFF PAGE SEO е със стандартна такса в размер на 30% от целия бюджет на пакета. Те отиват за оптимизатора и за тях се издава фактура. Смята се така. От 0-1800лв. е 30%. От 2000-2800лв е с 10% отстъпка. Над 2800лв отстъпката е 12%.

Нямам бюджет. Полезен Ход?

Да, има полезен ход! Дори да не разполагате с необходимия бюджет. Запишете се безплатно за уроци по SEO оптимизация на сайтове и получете отговори на всичките си въпроси относно оптимизирането на външното влияние към сайта си.

Scroll to Top