Как да се класираме в Google без обратни връзки?

Класиране в Google без обратни връзки
Съдържание:

Възможно е да се класираме в Google без обратни връзки, но в зависимост от нишата, може да е много трудно. Ние от Вземи SEO, класираме сайтове без никакви обратни връзки на първа страница в резултатите от търсене на Google. В тази статия ще ви научим как вие също да класирате уебсайтът си, дори ако той няма нито една обратна връзка.

Основната ни е цел е да задържим потребителя на нашия сайт. Целта е да направим така, че да няма нужда търсещият, да напуска сайта ни, за да намери повече по темата. Посетителите ни трябва да са напълно удовлетворени от търсенето си, а страницата ни да им даде изчерпателна информация, поднесена с лекота.

Лесно е. Следвайте стъпките:

 1. Потребителя трябва да получава много бързо отговора, който търси. Покажете му го още при зареждането!
 2. Потребителя трябва да може, само ако иска да има достъп до подробности за запитването си. Добавете ги без да утежнявате с прекалено много текст.
 3. Добре е да има TOC или „Таблица на Съдържанието“ с насочващи връзки, за да може с един клик да се отговори на всички последващи въпроси, които е възможно да възникнат у потребителя.
 4. За да се класираме в Google без обратни връзки е необходимо да имаме страница, с много качествено съдържание. Този тип страница, отговаря точно на потребителския въпрос и потребителското търсене. Трябва да направим страница, която е 10 пъти по-добра от страниците на конкурентните ни сайтове в Google.Пример: Ако страницата, която се класира първа, има много добра структора и зарежда най-бързо от всичко останали, втората уеб страница, която се класира има страхотни инфографики, които някой персонално е изработил, за да представи данни от проучване върху проблема, а тези на трето и четвърто място имат възможност за потребителска оценка и коментар, ние трябва да комбинираме  всички тези удобства в наша уникална страница.Стойността, която потребителят получава от нея, е необходимо да е повече от всички останали уебстраници, които се класират на първа страница в резултатите от търсене.
 5. Да се покрият всички изисквания на таргет групата ни и техните изисквания да бъдат удовлетворени.
 6. Отговора от търсенето на потребителя, трябва да се намира в момента, в който страницата зареди. Потребителя да не чака, да не скролва, да не се лута, а да може да открие това, което търси пред очите си, в мига, в който страницата зареди.
 7. Необходимо е да използваме собствени А-Б тестове, за да видим кои версии на страницата ни се монетизират по-добре и защо
 8. Инструментите за събиране на данни за потребителското поведение са нашият скрит коз.

Можем ли без обратни връзки да се класираме  лесно?

Постигането на такъв резултат е предизвикателство, защото се изискват познания в области като UX дизайна или с други думи потребителското преживяване. Накратко казано – Не. Не и ако нашият SEO експерт, нашите програмисти и дизайнери, не работят в екип и не координират перфектно работата си с маркетинговия отдел. В повечето случаи, всеки един от изборените дърпа приоритета към себе си и работи на своя глава. Сайтовете изработени от Вземи Сайт се класират на първа страница в резултатите на Google, дори без обратни връзки, именно заради перфектния баланс, който намираме.

Класиране на продукт в Google без обратни връзки

Първо трябва да си зададем въпросът „Как може да предложим повече стойност от всички останали, които предлагат същия или подобен продукт?“

 1. Ако искаме да класираме продукта си на първа страница в Google, не е достатъчно да го качим с фабричните снимки, които всеки може да намери на сайтът на производителя. Направете собствени, които изглеждат професионално и вдъхват доверие на посетители във вашият уебсайт.
 2. Няма да се разминем с копирането на текст от някой наш конкурент, който вече се класира на първите позиции. Необходимо е да добавим описание на продукта, което не е просто разтягане на локуми, а помага на потребителя да
 3. Добавете 3D снимка или поредица от снимки на продукта на бял фон от различен ъгъл
 4. Добавете видео презентация и показно как продуктът работи
 5. Добавете сечение на продукта, ако това ще помогне на потребителя да разбере повече за съдържанието му
 6. Добавете всички характеристики  на продукта в прилежно подредена таблица
 7. Използвайте OG тагове за атрибутите

Без обратни връзки в „Оценителните Групи“ на Google

Сигурно сте наблюдавали как класирането на дадена страница или домейн за определени ключови думи е плаващо. Това е така, защото Google има собствен алгоритъм за оценка. Нека си предстваим, че търсачката разделя сайтовете в експериментални оценителни групи, между които се извършват A-Б тестове по множество критерии. Така всяка уеб страница, попаднала в групата има шанса да се пребори за първа страница в Google.

Защо целим страницата, която се опитваме да класираме без обратни връзки да попадне в оценителната група на Google?

Много е просто. Искаме да се класираме на първата страница в резултатите. Веднъж щом страницата ни влезне в експерименталните групи, в които Google сравнява взаимодействието на потребителите с уебсайтовете, имаме шанса да бъдем предпочетени от посетителите си. Именно за това предварително трябва да се подготвим за битката изпълнявайки препоръките от горния списък.

Какви са начините да влезнем в такава група?

Получете внимание и посещения към страницата си. Определете си бюджет! Ето някои от начините, по които можем да го постигнем без обратни връзки:

 1. Направете медийна кампания и реклама
 2. Рекламирайте уеб страницата си с Google Ads
 3. Маркетирайте съдържанието си в социалните мрежи като Facebook и Instagram
 4. Предложете нещо безплатно на страницата си, заради което потребителите да искат да дойдат
 5. Закупете истински трафик от трети страни в същата локация (Не ниско качествени посещения от роботи)
 6. Накарайте хората да говорят за вас с видео в Youtube и връзка към страницата, която класирате в описанието

Какви проблеми ще срещнем, когато се озовем в оценителна група на Google?

Ако попаднем в оценителна експериментална група с други уебсайтове, а страницата ни няма обратни връзки и няма силите да се пребори с конкурентите уеб страници по качество, тя може да изгуби позиции. Макар да постигнем първа страница в резултатите от търсене, след няколко А-Б теста, търсачката ще ни отсее. Google не са виновни за това, че вие не се класирате. Потребителите са направили този избор несъзнателно, отваряйки открития от тях резултат и оставайки неудовлетворени. В момента, в който цъкнат бутончето „назад“ на уебсайта ни, Google записва резултатите им и напасва следващите предложениея, така че да бъдат по-добър отговор на търсенето на потребителя.

Изводи

Можем да постигнем резултати и без да имаме обратни връзки към уеб страницата, която класираме. Това, обаче съвсем не ни уелснява. Дори и да класираме временно страницата си без обратни връзки, ако съдържанието ѝ не се обновява, така че винаги да е по-добро от конкурентното, тя отново ще потъне в резултатите. Класирането на качествени уеб страници, от друга страна е предпоставка за получаването на органични обратни връзки от друи сайтове и форуми, които смятат странициата ни за качествена.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top