Защо обратните връзки трябва да отговарят на въпроси?

Защо обратните връзки трябва да отговарят на въпроси
Съдържание:

Обратните връзки помагат за подобряването на външното влияние при оптимизацията на сайта за откриването му в Google и другите търсачки. Много от клиентите ми често ме питат как ефективно и в дългосрочен план да си набавят безплатни обратни връзки към техния сайт. Такива, които ще се задържат дълго и ще им носят освен сигнал към Google и истински органичен трафик. Обратните връзки се създават по два начина: Автоматично и ръчно.

В тази статия ще разгледаме ръчното добавяне на обратни връзки. Ръчно създадените обратни връзки винаги са за предпочитане пред автоматично генерираните, особено, ако отговарят на въпроси.

Какво означава обратните ни връзки да отговарят на въпроси?

Това означава ние самите да открием първо КОЙ? ни търси и ЗАЩО? ни търси. Ако не сте наясно каква е аудиторията ви и не я познавате добре, препоръчително е да се запознаете с нея. Познавайки аудиторията си ще постигнете високи резултати в оптимизацията и класирането в Google.

Как да се запознаем с аудиторията си?

Обратното инжинерство е един от най-добрите похвати да се запознаете с това КОЙ има нужда от вас и ЗАЩО (по каква причина) има нужда от вашите услуги. Разбирайки тази информация ще установите много най-добрия план за класирането си в Google. Така е, защото ще знаете какво точно да предложите на клиентите си.

Потърсете и направете собственото си проучване

Отворете Google и потърсете собствения си бизнес по ключовите думи, които бихте искали да се отркива на първа страница в търсачката. За момента вашият сайт най-вероятно не се класира в резултатите на първа страница, а може би дори и на следващите. Това не трябва да ви притеснява. Разгледайте първите резултати, които виждате. Опитайте с вариация на ключовата дума придружена с въпросителни думи отговарящи на въпросите за място, за време, за количество и др. Познавайки добре собствения си онлайн бизнес се помъчете да зададете най-точните въпроси. Ние от VZEMI SEO използваме наши собствени инструменти, които ни дават подробна информация за ТОП словосъчетанията, които хората търсят. Използвайте ваш инструмент, безплатен такъв или се свържете с нас.

Google ще ви помогне с най-различни помощни ключови фрази, допълвайки вече написаната от вас ключова дума с нови предложения. Понеже не разполагате с нашите експетни инструменти, съветваме да разгледате множество резултати и комбинации на ключови думи. Обходете първите 2-3 страници в Google и прочетете внимателно съдържанието им. Първите ТОП 3 резултата в търсачката след платените реклами са най-вероятно доказаните в нишата онлайн бизнеси. Абсолютно сигурно е, че те използват добри SEO практики и са наели човек или агенция със задълбочени познания, които да се грижат за класирането им.

Отговорете си сами на въпросите, които хората задават

Това е стъпка, която често се пренебрегва. Не бързайте да наспамите обратните връзки към сайта си на всяка една публикация, във всеки форум и коментар. СПАМ-а е тактика, която работи ефикасно само краткотрайно. В дългосрочен план бързо обратните връзки ще бъдат изтрити и това ще покаже на Google, че не заслужавате внимание, защото сигналите ви не са силни. Бързо администраторите, които поддържат сайтовете ще изчистят нежеланите обратни връзки поставени от вас.

Стойността на обратните връзки е най-важният фактор!

Отворете си един файл, запишете си какво искат да знаят хората и направете план как да им отговорите, така че информацията ви да носи стойност. Може би в някой форум или на друг сайт Петър пита:

„Как мога да получа безплатно обратни връзки към сайта си?“

Ще видите, че много хора дават различни предложения. Някои съвсем приятелски и без да целят собственото си облагодетелстване. Други пък без да си правят труда поставят само адреса на сайта си, на който предлагат обратни връзки. Някои пишат обратни връзки – цени. Това отговаря ли на зададения въпрос от Петър? Не, защото Петър търси начин да си осигури безплатни обратни връзки. Е, ако вие сте Петър и получите такъв отговор, той няма да ви хареса. По същия начин някой след Петър, който потърси в Google ще намери резултата, ще стигне до вашия отговор, ще го означи като СПАМ, ще напусне и ще продължи към следващия резултат. С времето алгоритъма на Google ще подскаже на търсачката, че вашата обратна връзка, заедно с още стотина такива като нея не отговарят на въпросите на потребителя Петър. Резултата е, че тя ще бъде премахната или ще потъне в резултатите.

Как да оставим обратна връзка, която отговаря на въпрос?

Много по-добре, би било да напишете каквото знаете по върпоса за безплатните обратни връзки в няколко реда и да оставите на Петър възможността да прочете повече чрез обратна връзка. Именно тук е ключа от бараката. Ако сте още по-старателни например ще напишете собствена статия, която подробно отговаря на въпроса на Петър. Ще я публикувате на сайта си и ще дадете обратна връзка към нея след като в няколко изречения се постараете да ѝ направите резюме в отговора си на сайта, на който е зададен въпроса.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top