Всички типове връзки в мрежата – Nofollow, Sponsored, UGC

Всички типове връзки в мрежата - Follow, Nofollow, Sponsored, UGC
Съдържание:

Като предложи значителни промени в начина, по който уеб разработчиците, трябва да маркират nofollow връзките, Google развълнува SEO общността с въпроси.

Новите промени, предизвикаха много дискусии и объркване, въпреки че помагат на Google по-добре да разбира мрежата. В тази статия ще намерите отговорите на въпросите си относно различните типове връзки.

Наскоро Google разкри значителни промени в начина, по който обработват връзки от типа „nofollow“, 14 години след създаването му. Ето и най-важното:

  • Вече има три варианта за атрибути на nofollow връзките: „nofollow“, „sponsored“ и „ugc“. Всеки от които обозначава различна конотация. (Четвъртата опция, по подразбиране, се отнася до липса на присвоена стойност)
  • Сега Google разглежда всяко от свойствата nofollow като „намеци“ за причини за класиране, което означава, че те вероятно няма да повлияят на класирането, но Google може и да реши да пренебрегне  nofollow инструкцията, като изпозлва някои връзки от този тип за класиране.
  • Nofollow връзките все още се игнорират от Google за целите на обхождането и индексирането, но от 1 март 2020 г. Google ще започне да разпознава свойствата на nofollow като „подсказки“, което означава, че може да реши и да придаде важност на някои от тях.
  • Допълнителните характеристики на атрибута nofollow, могат да се комбинират помежду си. Rel=“nofollow sponsored ugc“ е добър пример за това.

Платените връзки трябва или да използват спонсорирания атрибут самостоятелно или в комбинация с nofollow атрибута.

Възможно е използването само на „ugc“ на платени връзки, да доведе до наказание. От собственитците на сайтове не се изисква да предприемат никакви действия. Google не се очаква да промени или да ви санкционира за това.

Собствениците на уеб сайтове, които използват nofollow за ограничаване на определени връзки при обхождането на Google, може да преосмислят подхода си.

Видове връзки спроед Google (Nofollow, UGC, Sponsored)
Копирайте кода, за да добавите на вашия уебсайт: <p><a href=“https://vzemiseo.com/nofollow-sponsored-ugc/“ target=“_blank“p><img src=“https://vzemiseo.com/wp-content/uploads/tipove-vryzki-google-atributi.webp“ alt=“Nofollow, UGC, Sponsored – Видове и типове връзки според Google“ width=“739″ height=“1031″ /p> Nofollow, UGC, Sponsored – Видове атрибути на връзките за Google и тяхното значение</a></p>

Защо Google промени nofollow атрибутът?

Google желае да си върне контрола върху разбирането за това как връзките работят и кои връзки какви са. Това е причината да направи атрибутът nofollow достъпен за собствениците на уеб сайтове през 2005 г. като стратегия за борба със спам коментарите и съмнителните връзки от генерирано от потребителите съдържание (което сега е UGC).

Nofollow се използва като средство за самозащита срещу негативните ефекти от свързването към спам или нискокачествени уебсайтове. Например линкове от секцията с коментари. Google изисква nofollow атрибтуа за връзки, които са платени или рекламирани. Google може да ви накаже, ако открият, че сте приели нещо ценно в замяна на връзка без функцията nofollow. С други думи, ако сте закупили връзка или сте я разменили.

Методът в повечето случаи функционираше, но значителна част от мрежата – уебсайтове като Forbes и Wikipedia – приложиха nofollow в целия си сайт, обезпокоени че ще бъдат наказани или че няма да могат ефективно да контролират генерираното от потребителите съдържание (UGC).

Какво е бъдещето на nofollow и неговите параметри?

Трябва ли да се пренебрегват подбрани връзки от надеждни уебсатйиве като Wikipedia? Ако Google промени начина, по който те виждат nofollow връзките, може би биха могли да разберат по-добре мрежата.

Те си позволяват по-ефективно да абсорбират сигналите в своите алгоритми, като използват новите свойства на nofollow като „подсказка“ определяща връзките.

Тъй като по-голяма част от графиката на линковете, става потенциално подходяща за факторите за класиране, това може би е стъпка в правилната посока. Целта е да се филтрират по-добре полезните връзки от спама в резултатите от търсене. Дори на първ поглед да не изглежда, че нещо ще се промени за повечето уебсайтове, очакваме да разберем със сигурност!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top